keskiviikko 3. elokuuta 2016

Akupunktiossa ensimmäistä kertaa elämässä

Akupunktioon menin yllättävän luottavaisin mielin, pidin akupunktiohoitajasta, todella miellyttävä, rentoutta huokuva mies joka säteili muhunkin sellaista turvallisuuden tunnetta. Alkukartoituskeskustelun jälkeen (noin 5 minuuttia siinä vain jutusteltiin) sain minä käydä pitkäkseni (selälleni) pöydälle/pedille ja neulojen laitto alkoi.

Ensimmäinen satsi neuloja noin 10 max 15 kappaletta, jalkoihin, käsiin ja yksi neula keskelle päänuppia :-D Selvisin hyvin, ei tehnyt pahaa ollenkaan, kunnes yhtäkkiä hän laittoi pikkuvarpaan kynnen viereen neulan ja mulla nous kädet pystyyn ja olin sillee ( pääni sisällä ) "APUA!!!!!!!!!!" :-D Mieskin irvisti vieressä ja akupunktiohoitaja sanoikin tuon akupisteen olevan yksi pahimpia pisteitä joihin neuloja voi laittaa et se melkein jo vähän sattuukin toisin kuin muut, tuntuu tosi ikävältä vähintään. Mutta lisäsi vain että sielä on yks tehokkaimmista "vauvankääntöpisteistä" :-D Ajatus neulasta pikkuvarpaassa alkoi sen verran varmaan mua hirvittää kumminkin, että yhtäkkiä tuli tuskan hiki päälle ja tuntui siltä että taju lähtee. Kysyin et voisinko ihan vähän liikuttaa itseäni kylkiasentoon, et joskus selällä makaaminen tekee raskaana ollessa pahaa kun istukka/vauva ja muut painaa isoja verisuonia ja alkaa pyörryttää.

No, luojan kiitos se kohtaus meni ohi, ei tarvinnut keskeyttää tai muutakaan. Unohdin neulat ja kuuntelin vain mieheni ja akupunktiohoitajan keskustelua jostakin maan ja taivaan väliltä, olympialaiset, ja ties mitkä oli aihepiirinä, ei haitannut vaan melkein rentouduin niin, että nukahdin siihen. Akupunktiohoitajalla oli todella ihana ääni ja sitä oli rauhottava kuunnella. Ensimmäinen satsi neuloja annettiin vaikuttaa noin 20 minuuttia. Neulojen pois ottaminen ei tuntunut paljon miltään. Riippui pisteestä. Jostain ne lähti täysin tunnotta ja jostain pisteestä tunsi ihan pienen pienen tuntemuksen, jota en osaa edes verrata mihinkään. Ihan peace of cake!

 Minun pyydettiin kääntyä kyljelleen ja sen jälkeen laitettiin toinen satsi neuloja, silloin niitä tuli lähinnä alaselkään ja niskaan. Voisi kuvitella että neulat niskaan/päähän tuntuu kamalalta, ajatuksena kuitenkin itse miellän ne herkäksi paikaksi ja tällein, mutta voin vakuuttaa käsi sydämmellä, niskaan laitettavia neuloja EN TUNTENUT OLLENKAAN! Alaselkään laitettavat neulat tuntui mutta max hyttysen pistolta vai minkä vertauksen keksisin.. Taas sain maata 20 minuuttia kun neulojen annettiin "vaikuttaa". Rauhotuin taas siihen pedille ja kuuntelin miesten jutustelua ja rentouduin.

Lopulta nekin neulat otettiin pois, varmistin vielä otettiinhan kaikki varmasti :--D Ja nousin pediltä ylös. Jutusteltiin ja akupunktiohoitaja kehotti tulemaan uusimaan hoidon esim jo ensi viikolla ja siitä synnytykseen, myöhemmin synnytys voitaisiin kuulemma jopa käynnistää akupunktiolla. Hurjaa ja upeaa. Mä olin yhtä hymyä, en keksinyt mitään kysyttävää tai muutakaan, olin kun maratoonin juossut ekaa kertaa elämässäni, sellanen itseni ylittänyt olo, olin niin hurjan ylpeä siitä että pystyin! Olen todella neulakammoinen ja akupunktiohoitaja sanoi ettei meinaa sitä minusta uskoa. Ne jotka mut tuntee sen tietävät, mutta nyt olin kohdannut pelkoani taas ja näyttänyt sille närhen munat! Niin hieno fiilis! Hoito maksoi 71 euroa. Ehdottomasti voin mennä uudestaan, mutten tiedä kuinka ensi viikolla käytännön syistä pääsisin, kun miehen loma loppuu perjantaina ja Huimalla ei ole hoitopaikkaa. Kaikille lämpimästi suosittelen kyllä, koko loppupäivän olo oli hyvä ja rentoutunut :-) Kirjoitan teille lisää mikäli menen vielä uudestaan raskauden aikana akupunktioon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti