keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Tavoitteita loppuraskausaikaan


Ajattelin tehdä itelleni tälläsen tavoitelistan:
  • Synnytykseen asti herkkulakko. Kaikkea sokeripitoista mussutettavaa ja juotavaa vältettävä. Juotavaksi mieluiten vettä muuten, ruoan kanssa maitoa. Vältettävien listalle tulee siis niin karkit, kun leivonnaisetkin, ja muu epäterveellinen ruoka, sekä limpparit, sun muut sokerilitkut, mehutkin. 
  • Liikkumista lisätään esim lenkkeily ja pyöräily. Ehkä voisi aloittaa käymään uimahallissa uimassa. Mammajumppaa/ venyttelyä iltaisin. 
  • Kotitöiden tekemisen opettelua. Siitä pitää oikeasti tulla ihan sellanen itsestäänselvyys että imuroidaan ja luututaan lattioita ja laitetaan tiskejä aina kun näyttää olevan tarvetta. Myönnän olevani maailman surkein kodinhengetär. Itseasiassa en ollenkaan ole. Nyt viimeistään ennen vauvan tuloa on opeteltava pitämään huushollista huolta. 
  • Koiria totutella pikkuhiljaa siihen että vauva on tulossa. Jotenkin koittaa vähän vieroittaa niitä ja esim vois opettaa ne nukkumaan alakerrassa, kun nyt ne nukkuu meidän kanssa yläkerrassa kaikki. Paimenet on niin ihmisen perään meillä, että ihan hyvää tekee harjoitella väliä niihin, koska pian kaikki muuttuu ja tällä mammalla menee hirveästi aikaa ihmisvauvaan. 

Ensinnäkin ylin ihan senkin takia että mulla saattaa olla raskausajan diabetes ja paino on noussut joulun jälkeen niin kohisten että hirvittää. Olen juonut muutaman päivän nyt kaikkena juomisena vettä vallan, ruoan kanssa kyllä maitoa ja jos on iltasin tehnyt jotakin mieli oon tehnyt teetä taikka kaakaota.. Teestä olen jättänyt sokerin pois, laittanut tilalle hunajaa. Ilman mitäänkin voisi kyllä opetella. Kahvissa en käytä mitään ylimääräistä. Kahvia joku pari kuppia päivässä max. Mutta vedenjuonti on varmasti hyväksi ja se on nyt onnistunut jo alkuun tosi hyvin. Oon juonut sitä ihan mielelläni.

Toinen siksi, että se on yksinkertaisesti todella hyväksi. Olemme lisänneet lenkkeilyä. Ihan päivittäin tulee joku pikkulenkkikin käytyä heittämässä. Sen jälkeen kun omakotitaloon muutettiin, koirien kanssa säännöllinen lenkkeily jäi. On niin paljon omaa markkia että helppohan niiden on vapaana tuolla pihalla olla ja näin. Tylsäähän se koirille on ja nyt olenkin alkanut lenkkeilemään enemmän. Tänäänkin aamu aloitettiin Muutaman kilometrin kierroksella. En enää muista olenko kertonut siitä, mutta kun raskaus oli alussa olin aktiivisempi. Sitten oli se verenvuoto. Ja sillloin ne lääkärit kysyivät olenko tehnyt jotain raskasta edellispäivänä ja kerroin että olin käynyt pitkällä lenkillä ystäväni ja koiriemme kansssa.ja siitä asti mulle jäi niin kauhea kammo kaikkeen mikä vähänkin rasittaa. Sen jälkeen kun yritin aloittaa lenkkeilystä tuli aina tosi äkkiä maha kipeäksi. Joten helppoa ei ole ollut. Nytkin tulee lenkkeillessä maha kipeäksi. Mutta henkitän syvään ja tarvittaessa pysähdyn hetkeksi ja sitten jatketaan hissukseen kuitenkin matkaa. Tämän masujutun takia olenkin ajatellut vaihtaa pyöräilyyn, kun on kerta sula maa niin se onnistuu ja uiminen on muutenkin mieleistä niin voisi sitäkin oikeasti miettiä kun arki taas tästä lähtee pyhien jälkeen käyntiin.

Ja noi muut sit vaan yleisen hyvän puolesta :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti