tiistai 28. tammikuuta 2014

Omituinen odotukseni

MysteeriHuima. Tänään 24+0. Mä luulen että kaikilla ekan lapsen odottajilla oma odotus tuntuu järin omituiselta ainakin jossainvaiheessa, enemmän tai vähemmän. Mutta nyt tämä minun odotukseni on kyllä omituinen ja sen totesi tänä aamuna neuvolatätikin. Hmm.

SF-mitta menee mulla reilusti yläkäyrien yläpuolellakin. Ensimmäisellä mittauskerralla 22+0 taisi olla huimat 25.... Nyt mitattiin uudestaan kontrollineuvolassa, tarkoituksena ottaa selvää kasvaako kohtu liikaa ym. onko tasaantunut jne. Ei ollut tasaantunut. Nyt mitta oli jo 27. Näillä minun viikoillani SF mitta olisi hyvä olla joku 20-22.. Ja kasvuvauhti on, vajaa 2 vko ja 2 cm tullut jo mittaa lisääkin..

Mittaamisen jälkeen kysyin neukulta, että mitenkäs nyt sitten?  Hän kokeili mahaa, paineli sitä vielä ja mietti jos mitan ottaisikin tästä, entäs tästä. Mutta ei, kyllä se luu on täällä ja kohdun yläreuna täällä ja ja .. No, katsotaan ultralaitteella. Se ultralaite oli sellainen vanhanmallinen, terveyskeskus kamaa niin sanotusti. Sillä sit tutkittiin ja ympäri ämpäri katteltiin ja käänneltiin. Näin Huiman ja näin että sillä on kaikki hyvin. Poju liikuskeli vilkkaasti mahassa ja sydän löi voimalla.

Kohta neuvolatäti käväsi tietokoneella lukemassa mun vanhaa hoitohistoriaa ja sanoi mulle, "pakko oli käydä tarkistamassa onko multa mennyt vallan jotakin ohi tässä, että odotatkos sinä sittenkin kaksosia" . Olin sillee what? Hän sit jatkoi että kun hieman on epäselvä tuo ultrakuva, että ei saa aivan tolkkua siitä.

Ihan kun kattoisin et tuossa on pää, ja sitten..... ja taas tuossa!. Voihan se olla vain joku heijastuskin.. Sitten se jatkoi tutkimista otsa kurtussa ja katseli ja katseli ja liikutteli ultrajuttua mun masun päällä, lisäsi geeliä ja katsoi toiselta kyljeltä päin ja sitten taas toiselta ja oli hyvin mietteliäs. "Eikun ihan kun aloin nyt miettimään että tuo suuri sf mittakin selittyisi ihan kokonaan sillä jos sikiöitä olisikin kaksi. Sitten se menisi just eikä melkeen" ja neukku jatkoi "mutta on tää kyllä hyvin omituista ettei sitä oltaisi aiemmin huomattu. Ei kyllä näillä viikoilla voi olla mahdollista että ei oltais huomattu jos odottaisitkin kaksosia.

Mutta en mä nyt kyllä osaa sanoo, en kyllä yhtään.. Sit olin silleen et okeeeei, no mitäs sitten? Neukku sanoi että no kuunnellaan nyt vielä sydänäänet. Ja niitähän kuunneltiin. Tumtumtumtumtumtum kuului dopplerista kun se meni masun päällä ensin vasemmalta kyljeltä päin, kohta se vei oikealle kyljelle päin ja taas äänet kuului sieltäkin hyvin voimakkaasti. Neuvolatäti koko ajan sanoi että ultrassa "ylimääräiset" päät mitä se löysi voivat olla heijastuksia siitä yhdestä, ja sydänäänetkin voivat kuulua kyllä molemmilta puolilta, mutta välillä se sanoi toiselta sivulta sykkeiden olevan n.150, toiselta puolelta se löysi yhtäkkiä sykkeet jotka olivat 130-140 ja olivatkin ihan erikuuloiset kun ne toiset äänet....

Hyvin omituista. Se kuunteli niitäkin pitkään. Olin neuvolassa varmaan 45 minuuttia ellen enemmän kun neuvolatätsy oli niin ihmeissään. Välillä tuli selällään makaamisesta huono olo ja huippas, piti hengitellä, juoda vettä, sitten taas vähän jatkettiin kun pystyttiin. Sitten mulle sanottiin että ei tähän nyt voi sanoa juuta eikä jaata sorry..

No lääkäri luetteli että vauvan ylhäinen olinpaikka, lapsiveden määrä, istukan koko ja paikka ja kaikki sellaiset asiat vaikuttaa siihen sf mittaan. Mutta on tää kyllä mysteeri hänelle , neuvolatäti sanoi. Yritti sanoa kaikkea että kyllä sielä varmasti vain yksi on, mutta hyvä se on käydä sairaalalla näyttämässä, hän laittaa lähetteen ja syyksi tuo korkea sf mitta, kirjoittaa vielä pienellä kysymysmerkillä, voisiko olla niin että sikiöitä olisikin enemmän kun yksi.... "He varmaan sairaalalla nauravat mut lyttyyn ja miettivät että mitä se neuvolatäti on oikein siellä sekoillut" mutta hyvä se on kyllä tutkia kuitenkin miksi se sf mitta on niin korkea.

Hän vakuutteli minulle, Huimalla olevan kaikki aivan hyvin ja ettei tarkoita että vauvani olisi mitenkään outo, mutta itse tilanne on hänen mielestään hyvin outo, eikä hänelle ole tullut koskaan aiemmin mitään vastaavaa tielle.

Että sellaista. Ensi viikon kontrolliultraa odotellessa! Pitkä viikko taas odottaa, mutta näen sitten taas Huiman ja sehän on ihan mukavaa, tiedän hänellä olevan kaikki hyvin kuitenkin, potkii tasaiseen tahtiin ja ilmoittaa hyvin voimisestaan :-)

2 kommenttia:

  1. Ohhoh, vois olla aikamoinen uutinen jos sieltä kaks tuleekin :D

    VastaaPoista
  2. Ohhoh, hurjaa.. Saas nähdä mitä siellä ultrassa sanotaan..Vai onko Huimalla kaksi persoonaa.. ;) Mulla kans sf-mitta huitelee ihan omilla käyrillään korkealla.. Mistä lie johtuu, kun lapsiveden määrä on normaali ja Hippu ei ole edes isokokoinen.. Ehkä se vain hengailee mielellään ylhäällä :)

    VastaaPoista