torstai 9. tammikuuta 2014

Äitiyspakkauspohdintaa

Ensin olin sitä mieltä että aivan ehdottomasti äitiyspakkaus tullaan ottamaan, ei kahta sanaa. Nyt tuolla laitellessani vauvan vaatteita kuivumaan, ja jo kuivaneita oon silitellyt ja laitellut kaappiin/laatikkoon, niin tulee sellainen olo, että meillä on vaatteita jo nyt ihan ylitse äyräiden. Sain siskolta noita vaatteita niin paljon.

Sit mietin et mitä äitiyspakkauksessa ny lähinnä on? No vaatteita. Voisin aivan hyvin skipata sen pakkauksen sittenkin ja ottaa sen 140e rahana, jolla ostan vaikka kaikki vauvan ihonhoitotuotteet, kylpyammeen, ja kuumemittarit sun muut ja muuta mitä hankintalistalta vielä uupuu. Ei se olisi musta tyhmää sekään, tässä omassa tapauksessa. Ensin olin ehdottomasti sitä mieltä että ekan lapsen tullessa niitä kaikkia tarvitsee ihan hirveästi ja siellä laatikossa on vaikka ja mitä ja kaikki on sanoneet että se laatikko on ihan - must -juttu jne. Nyt kun saanut hommattua noita kaikenmaailman tarvikkeita ja saatiin noita vaatteita niin pirusti , et ihan tosi, ei noita varmaan kaikkia edes kerkiä noitakaan käyttää ennenkö menevät pieneksikin ja kaikkea, niin ei mua kyllä ehkä ollenkaan enää huvita ottaa lisää vaatteita. 

Kortsuja ja terveyssiteitä voin sit itekkin ostaa ja mitä nyt muuta. Ja sit voisin ainakin ostaa just sellasen vesilämpömittarin kun haluan, ja sellasen kylpypyyhkeen kun haluan, kynsisakset, jne. Kun käyttäis tuon 140€ hyvin, niin saisin kaikenlaista tarpeellista hankittua sillä rahalla, mitä vielä tarvitaan ennen vauvan tuloa.

Ja nyt kun kerroin siskolle pohdintojani hän sanoi että että tosi vähän siellä on mitään oikeesti tarpeellista, mutta se on se juttu, et saa paketin ja pääsee hypistelemään uusia juttuja, mutta vastasin hänelle, että sain jo yhen paketin hältä, siskolta siis, ja muutenkin hypistelen kaikkea uutta kaiken aikaan kun oon tehnyt hankintoja tulevalle vauvalle.

Olen alkanut miettimään ittekseni, että syöttötuolistakaan ei tarvis stressata vielä ollenkaan. Eihän se sitä käytä vielä pitkään aikaan. Ostaa vaikka sitten kun alkaa olla ajankohtasempi hankinta. Paitsi jos löydän jostakin just omaan mieleen sopivan, niin saatan ennemminkin, mut se ei ole sellainen asia mitä välttämättä tarvis olla ennen syntymää. Kuten sit taas noi hoitovälineet ja ihonhoitojutut, vaipat ja kaikki imetysvälineet sun muut. Ja niitä vois ostaa vaikka hoitotasolle tuolla 140eurolla, mitä kaikkea nyt sit tarviikin vielä hommata. Kaikenlaista pientä tarviketta.

Ps. Mä en millään malta odottaa sitä että pieni ihmeellinen vauva syntyy meille <3 <3 <3...

2 kommenttia:

  1. Meillä täällä ihan samanlaiset pohdinnat meneillään! Meillekin oli aluksi aivan itsestään selvää, että tottakai otamme Hipun kohdalla pakkauksen... Mutta sitten aloin katseleen tarkemmin; Meillä on jo hurjasti vaatteita ja leluja. patja, lakanoita.. Niitä pitää ostaa kuitenkin, koska äitiyspakkauksen patja on vain laatikon kokoinen. Sillä 140e saa hyvin ne vauvan hygienia ja ihonhoitotuotteet ostettua, äitiyspakkauksen peitemakuupussia jos tarvitsee, niin niitä saa parilla eurolla käytettynäkin ja oikein hyväkuntoisena. Haalareitakin meillä on jo kaksi ;) Harsoja täytyy hankkia, niitä pitää olla paljon.. Ovat niin monikäyttöisiä. Ja tosiaan näitä lämpömittareita, hammasharjaa, hiusharjaa ym. voipi ostella sitten sillä rahalla.. Ja saa aika hienot ostaakin, jos meinaa koko rahan käyttää niihin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis juuri tuota! Sano muuta, samaa mieltä. Meillä on myös jo kaksi haalaria ja kun siskolle kerroin näistä mietteistäni, hän lupasi mulle antaa äitiyspakkauksen tuon makuupussin ja sen isomman haalarin kun hänellä ne on vielä, siis jos tarvitsen niitä. Miehen äitikin kuitenkin on sellanen ompelijaihminen et on tehnyt miehen siskon tytöllekkin itte kaikenlaisia nukkumispusseja ja haalareita sun muita. Ei tehdä laatikolla näillä näkymin yhtään mitään.. Mä tänään tosiaan päätin ettei oteta laatikkoa. Mä käytän tuon 140€ hyvin ja ostan sillä vauvalle hygieniatuotteita ja hoitojuttuja ja vaikka sen patjan ja peiton pinnasänkyyn juurikin ja ne tarpeelliset jutut mitä vielä tarvitaan. Saan tuon rahan todella hyvin kyllä riittämään :)

      Poista