maanantai 29. joulukuuta 2014

Sairastelua osa miljoona

Me oltiin perheenä reissussa mun vanhemmillani ja oli ensimmäisen yökyläilyn aika pojalla, kun minä ja isimies suuntasimme ekaa kertaa lapsen syntymän jälkeen viettämään kahdestaan laatuaikaa risteilylle laivalle. No ei mennyt kauaa kun viesti tulee puhelimeen, jotta poika on ollut hyvin hankala ja itkuinen ja tuntuu lämpöiseltä. Minä aattelin et sillä on vaan äitiä ikävä tai jotain, tai että ne hampaat itkettää, joten sanoin, että antaisivat panadol särkylääkettä pienelle. Sitten laivalla piti tietty surkutella et pieni vauva on nyt kipee ja ite on kaukana ja miten voi olla näin huono tuuri jajajaja. Poika oli ollut sentään taas terveenä ainakin viikon tai kaksi......... No tulimme aamulla laivalta
Turkuun 8 aikoihin aamulla, Tampereella oltiin 10 aikana jossa meitä oltiin vastassa. Veimme poojan yksityiselle lääkäriasemalle ja mitä siellä selvisi........ Pojallamme oli tulirokko!! Emme yhtään tiedä mistä sellaisenkin tuo olisi saanut mutta tosi ikävä juttu se sitten olikin :( Meinasin saada sydänkohtauksen kun riisuimme vaatteita kun poika oli yhtäkkiä yltäpäätä tulipunaisten pisteiden peitossa ja ihottumaa oli joka paikassa ja iho oli paikoitellen rikki. "Muorikin" oli edellisiltana sanonut mun isälleni eli "Vaarille" jotta katsoppas onko tällä pojalla näppyjä jalassa. Mutta ei silloin ollut niinkuin sitten aamulla, kun mun isäkin oli huikannu jotta en mää mitää outoo niissä nää. Ihottuma tuli kutakuinkin seuraavana sairastuspäivänä siis. Pojalla oli kuumetta parhaimmillaan yli 40 astetta ja jouduimme seuraavaksi yöksi sairaalaankin. Menimme vieraspaikkakuntalaisina Tampereen Tayssiin päivystykseen ja sieltä lastenpolille.. Aamulla poika laitettiin nenämahaletkuunkin jossa sai nesteytystä kun nielutulehdus angiina sai pojan syömättömäksi. :( Onneksi sit lääkkeet ja nesteytys helpotti oloa niin että pääsimme kotiin seuraavana päivänä jo. Sitten pari päivää syöty penisilliini kuurikin jo tepsi sen verran että olo helpotti pojalla "silmissä". Kuume laski jo sairaalassa. Sielä yksityisellä lääkäriasemalla Huimalla todettiin siis tulirokko+angiina ja sen lisäksi taas molemminpuolinen välikorvan tulehdus. Korvat on kipeät vieläkin ja kuin kuuta nousevaa odotamme pääsyä keskussairaalaan jossa toivomme pääsevämme korvien putkitukseen - siinä toivossa että siitä tulisi loppu näihin korvatulehduksiin.

Reissussa oltiin yhteensä reipas 2 viikkoa ja vietettiin joulukin miehen vanhemmilla. Mies on ollut isyyslomalla tämän ajan ja sitä jatkuu vielä tämä viikko. Ensi maanantaista lähtien sitten "arki" taas. :)


 Kuvia ihottumasta.


29.12.2014 pulkkailtiin kotomäellä. Ihanaa oli tulla reissusta kotiin ja nukkua omassa sängyssä. Poikakin nukkui viimeyönä hyvin joten ollaan oltu koko perhe hyvin levänneitä tänään :-)

1 kommentti: