torstai 27. helmikuuta 2014

28+1 Hiihtolomailua ja ostoksia :-)

29. Raskausviikko on lähtenyt käyntiin ja tässä vähän tietoa vau.fi sivuilta :) 
""Sikiön paino: 1100 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 24,5 cm
Koko pituus: 33,5 cm
Tämän viikon alussa sikiö on 26 viikkoa vanha ja sen aivoaaltojen kuviot ovat jo lähes samanlaiset kuin vastasyntyneen. Sikiö osaa jo paremmin avata ja sulkea silmiään, imeä ja niellä. Keuhkot pystyvät nyt hengittämään ilmaa ja sikiö tekee säännöllisiä hengitysharjoituksia. Keuhkot alkavat olla paremmin valmistautuneet kohdun ulkopuoliseen elämään. Keskushermosto alkaa myös olla jo niin kehittynyt, että sikiö pystyy itse säätelemään ruumiinlämpöään.""

Lisää voipi lukea halutessaan tästä linkistä: http://www.vau.fi/raskaus/Raskausviikot/Viikko-29/

Sitten hiihtolomailuun. Olen ollut Tampereella reisussa omilla vanhemmillani ja on ollut todella kivaa! :-) Äitini lähti yks päivä mun kanssa ostoksille ja ostettiin kaikenmoista vauva-kamaa, pumpulipuikoista, tuttipullosta vaippoihin ja rintaliivin suojuksista sinkkivoiteisiin ja vauvatalkkeihin, kylpyamme ja kylpyöljyä ja vaikkasti sit mitä. Olen niin kiitollinen avusta! Tuli niin hyvä mieli, taas on vähän enemmän valmista vauvan varalle :--) Eilen taas innostui isäni lähtemään ikean reissuun ja tuliaisiksi sieltä mm. vauvan pinnasänkyyn patja,reunasuojus, vauvan peitto ja mm. hoitopöydälle pikkuunen laatikosto ja sellanen seinäjuttu mihin saa myös hoitotarvikkeita laitettua, ja mitäs vielä. Oon ihan innoissani ostoksista enkä malta odottaa että pääsen kotiin ja laittamaan kaikkea valmiiksi. Itselleni kaupasta löysin 10 pikkarit (niistä ollu vähän pulaa... :D ) rintaliivit ja mitäs kaikkee. Kun pääsen kotiin, lisään kuvia ostoksista ja masusta ja kaikesta :-) 

Ps. Kävimpäs hakemassa vielä Tampereella käydessäni tilaamani ilmaisen babyboxin ja sisältö yllätti positiivisesti. Siellä oli kaunis me&i -merkkinen ruokalappu, lindexiltä kauniit vauvan sukat, 56-cm body ja sitten hirveä kasa mainoksia,kuponkeja ja muita. Ainiin oli sielä vielä kiva vauvamusiikki cd! :-) En nyt tarkalleen ottaen kaikkea muista mutta tosi kiva pieni paketti tälle tulevalle äidille. 


Kylpyamme :-)
Jotakin puhdistusliinoja :D 
Vauvaöljy, Sinkkivoide, Talkki, Topstikut ja puhdistusliinoja
Liivinsuojia äidille
Kertakäyttösiä vaipanvaihtoalustoja
Ikean tuliaisia, pinniksen patja, reunasuojus, laatikosto hoitotasolle ja seinäjuttu, harsoliinoja ja vauvanpeitto ja mitäs kaikkee :-) 
Mam -merkkinen tuttipullo
Ei ny ihan valmis mutta vähän jotaki kodinhoitohuoneeseen piti laittaa valmiiks.
Ei varmaankaan lopullinen systeemi mutta tästä se alkaa hahmottua.. :)
Tämä siis alakertaan tuleva "vaipanvaihtopiste"
Aiemmin ostettu vaipparoskis pääs kans vaipanvaihtopisteelle.
Eessä paketissa vaihtokasetteja roskikseen
Ajattelin tehdä postauksen meidän vaunuista tänä viikonloppuna. Samalla kuvaan yläkerrassa vähän vauvan tulevaa "pesäpaikkaa" :) Kuvaan myös babybox:sta saadut tuotteet myöhemmin. Myöskin uudet vaatteet jotka vauva sai äitini kaverilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti