lauantai 22. marraskuuta 2014

Korvatulehduskierteessä

Tämä on hirveää. Suoraan sanottuna. Kaikki lähti siitä, kun Huimalla todettiin molemmin puolinen pidemmälle edennyt korvatulehdus 3.10.2014. Mietin että mitä teen. Meillä on vakuutus kyllä. Lähdenkö rehaamaan sitä toiseen kaupunkiin yksityiselle lääkäriasemalle ja jos menen niin kuinka toimin. Kenelle varaan ajan jne.? Onko se edes korvatulehdusta? Kyselin parilta ihmiseltä lähipiiristäni apuja ja lopulta päädyin varaamaan ajan yksityiseltä asemalta - lastenlääkärille.

Menimme lääkäriin ensimmäistä kertaa enkä tiennyt kuinka kaikki toimii. Pian kaikki tuli tutuksi. Ensin luukulle ilmoittautumaan, käytävälle odottamaan, lääkärille. Vastassa oli miellyttävä, hyvin rauhallinen "vaari" elikäs mieslääkäri ja hän totesi molemmissa korvissa olevan tulehdus ja kirjoitti meille amorion -antibioottikuurin 1 viikoksi. Lääkäri sanoi että pitäisi mennä 3viikon päästä tarkistuskäynnille - asia selvä. Sitten huoneesta pois, kassalle maksamaan , kuitit talteen ja kotiin. Kotona sai lähettää nuo kuitit sitten vakuutusyhtiöön.

Syötin 7 päivän antibiootti kuurin ja odotin muutamia päiviä kunminulle sanottiin että lääke vaikuttaa tuon kuurin loppumisen jälkeenkin. Kun huomasin oireiden palanneen, varasin lääkärin 16.10.2014 päiväksi. sitten taas mentiin. Toisesta korvasta oli ilmeisesti parantunu tulehdus ainakin osittain, toinen korva oli vielä tulehtunut. Lääkäri ei kuitenkaan antanut antibioottikuuria vaan sanoi että näytille pitää tulla tarkastamaan taas 3-4 viikon kuluttua.

Poika on ollut kipeä koko ajan. Noh. 28.10. mentiin lääkäriasemalle taas samalle lääkärille jolloin hyvin kummastuttava asia ilmeni. Viimeksi parempi korva oli nyt tulehtunut kunnolla ja viimeksi vähän tulehtunut korva taas parempi. Lääkärisetäkin ihmetteli moista ja antoi viikon mittaisen ditrim duplo -antibiootti lääkekuurin meille. No taas kokeiltiin syödä antibioottia. Viikon ajan mietin, ettei tästä ole mitään hyötyä, poika on niin räkäinen kun voi olla. Sitten se parantui ja poika oli ensimmäistä kertaa kuukauden jälkeen yhden viikon ajan suurinpiirteen terve ja oma itsensä.

Sitten se taas alkoi. Pojalla alkoi nuha ja nokka valui taas + muita samoja oireita kuten ennenkin : syömättömyyttä, itkuisuutta, nuhaisuutta, yskää, puklailua, korvien haromista... Lista on pitkä. Lääkäri varattiin taas. 14.11. saatiin aika lääkärille jossa todettiin ensin että toinen on vähän terveempi, ja toinen taas tosi tulehtunut korva. No sitten oikea korvalääkäri otti meidät vastaan jossa totesi et molemmat korvat edelleen hyvin tulehtuneet.

Putkitusta ei tehdä, koska lapsi on 5,5 kk eikä anestesialääkärit suostu vielä edes nukuttamaan. No korvalääkäri tahtoi kokeilla sellasta et puhkasee tärykalvot ja imurilla imee tulehduseritteet pois korvista. Niin sit tehtiin ennenkö kerkesin kissaa sanoa. Korvista tuli järkyttävä määrä ensin kaikkea töhnää ja sittn sitä keltaisem,punaisen,oranssin väristä tönkköä tulehdustökköä. Se oli kurjaa. Miten noin kamalan pieniin korviin voi mahtua niin paljon? Kuitenkin lääkäri perusteli todella hyvin, että näin pienillä lapsilla kerran tämä toimepide voi katkaista yksisteen korvatulehduskierteen ja näin pois päin. Itsellä kun ei ole kokemusta niin luotin ammattilaisen sanaan.

Ei sitten muuta. Antibioottia ei annettu koska viimeisimmästä on vielä liian lyhyt aika. Menkää kotiin ja katsotaan miten käy. Jos korvat vuotaa hirveästi vielä n.5-7 päivän päästä kovin paljon, soittakaa. Ei kannata pelästyä vaikka verta tulisi jne. No korvat vuotaneet mut hyvin vähän. Olen ajatellut et se on vain parempi et tulee pihalle eikä jää enää korvaan kerääntymään niin kovasti.

No muutama päivä meni. Viikonpäästä totesin kuitenkin että korvat ja poika ovat kipeän tuntuiset ja pakko se on lääkettä saada. Lääkäriin mentiin, tällä kertaa kunnalliselle puolelle iltapäivystykseen oman kotipaikkakunnan terveyskeskuslääkärille. Sieltä sit lähdettiin lääkekuuri kourassa taas pois. Vaikka saatiin lääkettä tuntui että meitä ei ollut aikaa auttaa tai kuunnella, saati että kysymyksiin oltaisiin vastattu, eikä muustakaan selvää saatu. Olen äitinä turhautunut. Lapseni on kuitenkin esikoinen eikä minulla ole vielä kokemusta tälläisistä asioista. En vaan tiedä miten minun tulisi menetellä. Mitä sanoa, pyytää, vaatia tai muuta. Mä olen ihan avuttomassa tilassa täss..

Nyt poika on syönyt lääkettä 18.11. lähtien ja viel mennään jonkun aikaa lääkekuurilla. Viikon kuuri kyseessä siis. Poika on silmissä tervehtynyt ja parempi voitinen. Tämä on nyt kuitenkin viimeinen kuuri että jos poika vaikuttaa kipeältä seuraavana automaattinen putkitus edessä. Enää ei kiusata sit pientä. Painaahan se jo jotaki yli 9 kiloa. Lähete saadaan keskussairaalaan kuulemma seuraavan käynnin yhteydessä jos tulehdusta viel on korvissa. Ja yksityisellä puolella päästään suunnilleen samantien putkitukseen kuulemma mut ainoo homma on vaan tässä se, että putkitus maksaisi sen 1130 euroa tai sinne päin ja se pitäisi maksaa ensin itse. Laskulle kuulemma saa. Vakuutus tietysti korvaa jälkikäteen mutta yhtäkkiseltään todella suuri summa maksettavaksi kerralla. Ei meillä mitenkään oo mahdollisuuksia varmaan sellasta laskua maksaa... Katsotaan nyt mihin tämä tästä menee.Kunnallisella puolella pitäisi jonossa odottaa kuukausi tai pahimmassa tapauksessa 3-6 kuukautta. En ole vielä selvillä hyvin, mut sen jälkeen se olisi sitten kuitenkin ns puoli ilmainen putkitus. Olen kuitenkin päättänyt et jos lapsen vointi sitä vaatii, ei jäädä odottamaan jonoihin vaan hoidetaan rahat sitten kasaan jostain ja mennään yksityiselle putkitukseen.
-MUTTA!!!!!
Nyt sormet ja varpaat ristiin et lääkekuuri tehoaisi ja saataisiin korvatulehduskierre katkeamaan. (!!!) Seuraava tarkistuskäynti on 1-2 viikon päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti