torstai 15. toukokuuta 2014

Mietteitä synnytyksestä

H-Hetki lähestyy koko ajan hurjaa vauhtia. Eilen lähti käyntiin uusi raskausviikko, rv 39. Tänään siis 39+1 ja se tarkoittaa jo 40.raskausviikkoa jolla kuljetaan. Hurjaa. Aivan uskomatonta ja jännittävää. Tämä on se viimeinen loppusuora ihan oikeasti. Huh!

Tänään käytiin mieheni kanssa synnytyssairaalassamme tutustumiskierroksella. Joka torstai 14-15 siellä on avoin kierros tuleville vanhemmille. Käytiin synnytyshuoneessa,synnytyskylpylässä,ja siellä vuodeosastolla katselemassa ja kätilö kertoi sairaalan tavoista ja mahdollisuuksista, ynnä muista asiaanliittyvästä.

Oli todella mukava päästä viimein käymään siellä, nyt kun mies on kesälomalla niin hän kerkisi mukaan kun hänen ei tarvitse töissä jumittaa :)

Tutustumiskäynti sai ajattelemaan enemmän synnytystä ja jotenkin konkretisoitui viimeistään nyt: Pian olemme mekin siellä tositoimissa. Hurjan jännittävää, ei voi paljon muuta sanoa. Kyllä toi etumassi alkaa olee jo nii iso että poitsu saisi jo mielellään päättää syntyä! On mulle muutenkin herkut maistunut ja vaaka näyttää pian lukemaksi 90kiloa. Huhheijaa :D
39+0
Ajatuksia jotka tuli mieleen sairaalan tutustumiskäynnin jälkeen: Tahtoisin ammeeseen lilluttelemaan, en tahtoisi epiduraalia (enkä muita selkäydinpuudutteita, eikä kyllä ilokaasukaan liiemmin houkuttele), toivoisin meille perhehuonetta pitkän matkan takia, kivunlievitykseen/rentoutumiseen liikkumista, musiikkia, jumppapalloilua, kauratyynyjä, kaikkee luonnonmukaista... Jotakin kohdunkaulan tms puudutetta ja muita lääkkeellisiä kivunlievityksiä voisin ehkä kokeilla ja mahdollisesti sellasia aquarakkuloita....

4 kommenttia:

  1. Mikä maha ! Mulla on nyt synnytyksestä 8 päivää ja täytyy sanoa että pieni masukateus näyttää naamaansa, oli se omakin pallo kiva :) Kovasti tsemppiä koitokseen !

    VastaaPoista
  2. Hihi kyllä sillä alkaa olee jo niin kokoa... :D jalat on kovilla ku tätä kaikkea painoo joutuu kantaan mukanansa :D

    VastaaPoista
  3. Ihana masu! Oletko ajatellut TENS -laitetta? Saako teiltä päin jostain vuokralle? Sitä voisin suositella lääkkeettömänä kivunlievityksenä :-)

    Kovasti tsemppiä loppukiriin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mä oon törmännyt jossain jutuissa tuohon TENS laitteeseen mut parempi tutustuminen on jäänyt just siks kun oon vain ajatellut ettei sellasta ooo jne. Ei tullut mieleen että vois sitä vuokrata jostain. Alan heti tutkimaan asiaa!

      Poista