tiistai 30. syyskuuta 2014

Vauva 4kk -flunssassa

Tänään 4 kuukauden ikäinen poikani höpöttää hirveästi ja on oppinut erilaista äännkäyttöä ihmeellisestä älämölöstä, kiljahduksiin, kielen pyörittelyä ja komentamista ja poika on hirveän itsepäinen ja tietää mitä haluaa, jos ei joku asia mene hänen tahtonsa mukaan siitä kyllä kuullaan. Huh :) Välillä tuskan hiki pukkaa äidillä kun poika oikein innostuu :)

4kk ikäinen vauvani käyttää 4 koon vaippoja merkkiä pampes active fit sekä baby-dry. Vauvani myös on kääntyillyt molemmin päin mutta ei käänny enää. Kun se pariin otteeseen näytti "taitonsa" olisi kuin olisi unohtanut aivan kaiken ja sen koommin näitä taitoja ei olla enää nähty. Odotan innolla kun nään pojan kääntyilevän.

Menohaluja on aivan hirveästi. Koittaa päästä eteenpäin, pynkee itseänsä ihmeellisesti jäykäksi, nostelee pyllyä ja jumppailee ym. Huima syö edelleen tissiä, mutta myöskin korviketta, vähän maistelee velliä ja soseita.

Nukkui viime yönä ja edellisyönä todella huonosti. Me ollaan ensimmäisessä flunssassa nyt!

Ajattelin kirjoittaa meidän flunssanhoitohommista. Olemme tehneet kaikki mitä snaotaan auttavan flunssaan. Ollaan niistäjällä imutettu nenusta räkää, ollaan käytetty suolaliuostippoja, ollaan höyryhengitetty suihkussa, ollaan nostettu pinnasängyn päätyä, ollaan laitettu pinnasängyn reunaan sukka jossa valkosipulia, ja mitäs vielä. Hihhih. Toi valkosipalijuttu oli vain pakko testata, olen pienen ikäni nauranut äidille kun hän on käyttänyt valkosipulijuttua :D

Yhdeksi hyväksi olemme todenneet vaunuissa nukkumisen päivisin. Ulkona vauva on nukkunut 3 tunnin unia ja viihtyy muutenkin hyvin. Vaatteina käytetään tähän aikaan nyt body,pitkähihanen,sukkahousut,kolitsit, fleecehaalari ja vaunuissa makuupussi, vaunuverho kiinni. Ei ole ollut liian lämmin eikä varmasti kylmäkään, vauva on aina sopivan lämmin niskasta ja muutenkin kun tulee vaunuista unilta. Muutenkin olen huomannut että jos olen pukenut liikaa vauva huutaa, jos liian vähän vauva huutaa. Näin on sopiva. Kerran kokeilin Äpakkauksen haalaria, aivan liian kuuma, poika oli litimärkä ja sai heti nostaa vaunuista raivoavan pojan pois. fleecehaalarilla pärjää vielä siis hyvin kun on alempiakin kerroksia.

Tuleva 4kk neuvola meillä vasta 9.10. joka on myös neuvolalääkäri. Sitä odotellessa.

Kylvyn raikas poika skiphop pyyhkeen sisällä :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti