torstai 25. syyskuuta 2014

Reissun päällä taas

Oltiin Tampereen reissussa 13.-21.9. , viihdyttiin siis kokonainen viikko vanhemmillani. Oli kyllä aivan ihanaa olla siellä tutuissa kuvioissa, oman perheen parissa, "omassa kodissa". 20.9. lauantaina mulla oli sovittu meno joka kestäisi aamusta iltaan,. Poika oli siis ensimmäistä kertaa 3,5kk vanhana päivähoidossa. Tuttipulloon oli opittava koska tissiä ei olisi saatavilla sinä päivänä. Koko viikko koitettiin harjoitella mutta meidän itsepintainen poikamme oli päättänyt olla syömättä muuta kuin tissiä. Joskus 2kk iässähän me tosiaan "aloitettiin osittaisimetys" ei pitkälle päästy kun poika totaalikieltäytyi pullosta ja niin me sitten palattiin täysimetykseen. No viikko siinä meni.

Perjantai iltana saatiin poika syömään pullosta kun lauantaina aamuyöllä lähdin pois. Kyllä siinä meinas itku tulla viikon aikana äitiltäkin moneen otteeseen "en voi lähteä ja jättää poikaa hoitoon kun se kuolee nälkää ja itkee mun ja tissin perään" No pelot eivät käyneet toteen. Poika oli päivän aikana nukkunut kahdet 2,5 tunnin unet vaunuissa, juonut kiltisti pullosta pumpattua ämaitoa, maistanut vähän sosettakin, leikkinyt, kääntynyt ensimmäistä kertaa selältä vatsalleen muutamaan otteeseen päivän aikana ja ollut oikein hymyileväinen ja kiltti. Kyllä tuli hyvä mieli kun illalla palasin kotiin, oli poika yhtä hekotusta, mentiin sitten jo iltapuulle ja otin pojan rinnalle syömään ja mun lämpöön se sit nukahti samantien. Ei ollut yhtään itkuinen ja nukkui yön ja seuraavanakin päivänä oli ihan normaali oma itsensä :)

Tosiaan harjoiteltiin sitten viikon aikana vähän soseitakin syömään jos kävisi niin ettei suostuisi juomaan maitoa pullosta (kokeiltiin hörpyttämisestä lähtien kaikki eikä poika meinannut olla kyllä yhtään yhteistyöhaluinen) mutta onneksi kävi hyvin! Nyt ollaankin jatkettu sitä linjaa että Huima saa illalla/yöllä sekä aamulla tissiä ja päivisin pullosta. Koitan pikkuhiljaa vähentää rintaruokintaa, nyt kun saa sitten vähän muutakin soseita jne. Ollaan maistettu muutamaa lajia peruna&porkkanaa(posket punasiks), kukkakaalia(hirveet huudot ja masuvaivat) näitä ei siis enää. Luumua vähän, poika piti kovasti, ihan pikkuisen mangoa, sopi pojalle mutta ei hirveästi tykännyt siitä. Velleistä maistettu maissivelliä (sopii ja poika pitää) sekä peruna-porkkana velliä(kerran kokeiliin eikä enää uudestaan...) Viikottain maistettu jotain mutta ei läheskään päivittäin.

Tänään ajattelin tehdä kokeeksi vähän bataattisosetta. :) Katsotaan kuinka käy..

Tampereen kirpputorilta löytynyt panda tamburiini 1€ josta tuli Huiman lemppari heti :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti