tiistai 30. syyskuuta 2014

Sosetehdas osa1

Tänään olen valmistanut ensimmäistä kertaa soseita itse vähän isomman satsin. Tiedossa bataattia ja porkkanasosetta.

Kerran tein ihan pikkuperunan palasta ja porkkanan palasta pari tee lusikallista maisteluannosta xDD Se oli vain sotkemista, blenderillä vielä, vähät rippeet oli vain sielä astian reunoilla xDDD Ei siitä oikein mitään tullut. Nyt meillä on sauvasekoitin ja ajattelin kokeilla uudestaan. Teen enemmän jos vaikka saisi vähän pakkaseen asti.

Näin homma eteni:

Ensin kuorittiin bataatti ja porkkanat
Sitten pilpottiin sopivankokoisiksi kuutioiksi
Sitten laitettiin porkkanat kiehumaan
Työnjohtaja seurasi keittiön lattialla koko ajan mun touhuja
Bataatit kattilaan kiehumaan
Sitten keitetyt porkkanan palaset soseutusastiaan keitinvettä
Soseutettu porkkana odottaa pakastuspusseihin päätymistä
Bataatin soseutin eri astiassa, siitä unohtu ottaa kuvia mutta eniveis. Sitten vain valmiit soseet minikokoisiin minigrip pusseihin (kaikkiin laitoin noin 2 ruokalusikallista) 

12 bataattiannosta, 8 porkkana-annosta ja 2 bataattiporkkana-annosta
Työnjohtaja on tyytyväinen! :) 

Vaatepostaus

Mä oon löytänyt ihan uuden maailman, nimittäin lastenvaatteiden maailmasta! Olen oppinut erilaisia merkkejä ja yhtäkkiä olen ihan rakastunut tuohon ja tähän! Pahoin pelkään, että poika kasvaessaan pitää yhä enemmän päällänsä kaikenmoisia merkkejä! Merkit ei oo mulle se juttu siis mutta monista merkeistä oon huomanny tykästyneeni kivoihin kuoseihin, väreihin ym. Kirpparilta on löytynyt tosi ihania juttuja, ja aiohn kyllä käyttää sitäkin väylää hyödykseni, halvalla vähän käytettyinä! :)  Perustelin miehelle uutta "harrastustani" siten, että kun oikeastaan joka ikinen 50-68 kokonen vaate(niitä on paaaaljooon) mitä me ollaan "omistettu" mitä ollaan pojalle puettu, on saatuja ja enemmän ja vähemmän käytettyjä. En tainnut ostaa 5 vaatekappaletta enempää itse pojalle, En varmaan edes noin montaa. Ei olla siis laitettu rahaa ollenkaa niihin itse Suomeksi ja nyt voin sen varjolla hyvällä omalla tunnolla sit ostaa jotain kalliimpaan. Nyt en vielä ole ostanut uutena kun pyjäman Me&I kutsuilta mutta ehkä mä jossain kohti kun alkaa vaatteet oikeesti loppumaan niin annan itelleni luvan tilata netistä jotaki uutta vaatetta pojalle :) Vaatteita on ollut niin paljon meinaan. Nyt kun aletaan mennä 74 kokoon ja sitä isompiin, joita ei kaapissa entuudestaan ole ollut tai paljon saatu niin olen innostunut enemmän ja enemmän uusista vaatteista pojalle :) Sitä kautta ku netistä kattelin niin löysin sit nämä kaikenmaailman merkit.. Mutta vähän kuvailin kaikenmoisia lastenvaate löytöjämme jotka odottavat käyttöön pääsemistä eikä kaikki oo mitää "merkkiä" siis :) :

Me&I kutsujen tulkkarit. Pyjama koko 74. 35€
Maxomorra velourpuku kirpputorilta 6€
Mikkihiiri jumpsuit kirpputorilta

2,5€ nahkaiset kerhotossut kirpputorilta
Polarn o pyret farkut kirppikseltä 5€

Nappipöksyt kirppikseltä
Bamse jumpsuit asu kirppikseltä

Polarn o pyret huppari kirppikseltä
pehmeät velour töppöset kirppikseltä nämäkin! 
Kuvaan lisää jokupäivä! Mitäs tykkäätte näistä??
Tässä vielä muutama meidän lemppari tällä hetkellä syksyn viileisiin ilmoihin lämmittämään :)

Tässä muorin lähettämästä pehmeestä paketista ihana fleece paita :)
Huppari keskisen kyläkaupan alesta. Sopii Huimapoijalle hyvin tää :) 
Toiselta mummilta H&M tulkkari :) Ihana neule
Piti oikein vielä selventää että ei siis niinkään pelkästään mitään merkkijuttuja, vaan että ylipäätään kun nyt saa ittekkin ostaa pojalleen vaatteita ja just sellasia mistä itte pitää! Tähän asti kun on pelkästään ollu muiden tuomia vaatteita pojan päällä :)

Vauva 4kk -flunssassa

Tänään 4 kuukauden ikäinen poikani höpöttää hirveästi ja on oppinut erilaista äännkäyttöä ihmeellisestä älämölöstä, kiljahduksiin, kielen pyörittelyä ja komentamista ja poika on hirveän itsepäinen ja tietää mitä haluaa, jos ei joku asia mene hänen tahtonsa mukaan siitä kyllä kuullaan. Huh :) Välillä tuskan hiki pukkaa äidillä kun poika oikein innostuu :)

4kk ikäinen vauvani käyttää 4 koon vaippoja merkkiä pampes active fit sekä baby-dry. Vauvani myös on kääntyillyt molemmin päin mutta ei käänny enää. Kun se pariin otteeseen näytti "taitonsa" olisi kuin olisi unohtanut aivan kaiken ja sen koommin näitä taitoja ei olla enää nähty. Odotan innolla kun nään pojan kääntyilevän.

Menohaluja on aivan hirveästi. Koittaa päästä eteenpäin, pynkee itseänsä ihmeellisesti jäykäksi, nostelee pyllyä ja jumppailee ym. Huima syö edelleen tissiä, mutta myöskin korviketta, vähän maistelee velliä ja soseita.

Nukkui viime yönä ja edellisyönä todella huonosti. Me ollaan ensimmäisessä flunssassa nyt!

Ajattelin kirjoittaa meidän flunssanhoitohommista. Olemme tehneet kaikki mitä snaotaan auttavan flunssaan. Ollaan niistäjällä imutettu nenusta räkää, ollaan käytetty suolaliuostippoja, ollaan höyryhengitetty suihkussa, ollaan nostettu pinnasängyn päätyä, ollaan laitettu pinnasängyn reunaan sukka jossa valkosipulia, ja mitäs vielä. Hihhih. Toi valkosipalijuttu oli vain pakko testata, olen pienen ikäni nauranut äidille kun hän on käyttänyt valkosipulijuttua :D

Yhdeksi hyväksi olemme todenneet vaunuissa nukkumisen päivisin. Ulkona vauva on nukkunut 3 tunnin unia ja viihtyy muutenkin hyvin. Vaatteina käytetään tähän aikaan nyt body,pitkähihanen,sukkahousut,kolitsit, fleecehaalari ja vaunuissa makuupussi, vaunuverho kiinni. Ei ole ollut liian lämmin eikä varmasti kylmäkään, vauva on aina sopivan lämmin niskasta ja muutenkin kun tulee vaunuista unilta. Muutenkin olen huomannut että jos olen pukenut liikaa vauva huutaa, jos liian vähän vauva huutaa. Näin on sopiva. Kerran kokeilin Äpakkauksen haalaria, aivan liian kuuma, poika oli litimärkä ja sai heti nostaa vaunuista raivoavan pojan pois. fleecehaalarilla pärjää vielä siis hyvin kun on alempiakin kerroksia.

Tuleva 4kk neuvola meillä vasta 9.10. joka on myös neuvolalääkäri. Sitä odotellessa.

Kylvyn raikas poika skiphop pyyhkeen sisällä :D


torstai 25. syyskuuta 2014

Reissun päällä taas

Oltiin Tampereen reissussa 13.-21.9. , viihdyttiin siis kokonainen viikko vanhemmillani. Oli kyllä aivan ihanaa olla siellä tutuissa kuvioissa, oman perheen parissa, "omassa kodissa". 20.9. lauantaina mulla oli sovittu meno joka kestäisi aamusta iltaan,. Poika oli siis ensimmäistä kertaa 3,5kk vanhana päivähoidossa. Tuttipulloon oli opittava koska tissiä ei olisi saatavilla sinä päivänä. Koko viikko koitettiin harjoitella mutta meidän itsepintainen poikamme oli päättänyt olla syömättä muuta kuin tissiä. Joskus 2kk iässähän me tosiaan "aloitettiin osittaisimetys" ei pitkälle päästy kun poika totaalikieltäytyi pullosta ja niin me sitten palattiin täysimetykseen. No viikko siinä meni.

Perjantai iltana saatiin poika syömään pullosta kun lauantaina aamuyöllä lähdin pois. Kyllä siinä meinas itku tulla viikon aikana äitiltäkin moneen otteeseen "en voi lähteä ja jättää poikaa hoitoon kun se kuolee nälkää ja itkee mun ja tissin perään" No pelot eivät käyneet toteen. Poika oli päivän aikana nukkunut kahdet 2,5 tunnin unet vaunuissa, juonut kiltisti pullosta pumpattua ämaitoa, maistanut vähän sosettakin, leikkinyt, kääntynyt ensimmäistä kertaa selältä vatsalleen muutamaan otteeseen päivän aikana ja ollut oikein hymyileväinen ja kiltti. Kyllä tuli hyvä mieli kun illalla palasin kotiin, oli poika yhtä hekotusta, mentiin sitten jo iltapuulle ja otin pojan rinnalle syömään ja mun lämpöön se sit nukahti samantien. Ei ollut yhtään itkuinen ja nukkui yön ja seuraavanakin päivänä oli ihan normaali oma itsensä :)

Tosiaan harjoiteltiin sitten viikon aikana vähän soseitakin syömään jos kävisi niin ettei suostuisi juomaan maitoa pullosta (kokeiltiin hörpyttämisestä lähtien kaikki eikä poika meinannut olla kyllä yhtään yhteistyöhaluinen) mutta onneksi kävi hyvin! Nyt ollaankin jatkettu sitä linjaa että Huima saa illalla/yöllä sekä aamulla tissiä ja päivisin pullosta. Koitan pikkuhiljaa vähentää rintaruokintaa, nyt kun saa sitten vähän muutakin soseita jne. Ollaan maistettu muutamaa lajia peruna&porkkanaa(posket punasiks), kukkakaalia(hirveet huudot ja masuvaivat) näitä ei siis enää. Luumua vähän, poika piti kovasti, ihan pikkuisen mangoa, sopi pojalle mutta ei hirveästi tykännyt siitä. Velleistä maistettu maissivelliä (sopii ja poika pitää) sekä peruna-porkkana velliä(kerran kokeiliin eikä enää uudestaan...) Viikottain maistettu jotain mutta ei läheskään päivittäin.

Tänään ajattelin tehdä kokeeksi vähän bataattisosetta. :) Katsotaan kuinka käy..

Tampereen kirpputorilta löytynyt panda tamburiini 1€ josta tuli Huiman lemppari heti :) 

perjantai 5. syyskuuta 2014

3kk neuvolakuulumiset

Painoa 7360grammaa
Pituus 64,7cm

Kaikki oli paremmin kuin hyvin. Pitkä poika sanoi neuvolantäti. Rokotukset saatiin mutta niistä selvittiin. Viikon päivät oli taas kipeenä niistä, viimeksi meni 10 päivää...... :( Tyhmä rotavirusrokotusaine ku saa masun ihan sekaisin...

Seuraava neuvola olikin 4kk neuvola. Jotenkin tuntuu et odotan aina neuvolaa ihan kamalasti. Sama se oli raskaanakin. Joku kohokohta aina kun on neuvolapäivä! :)