sunnuntai 17. elokuuta 2014

Vauvan tarvikkeet

Ajattelin kirjoitella jotain pieniä ajatuksia meidän vauvalle tärkeistä tarvikkeista, mitä tuli hommattua ja mikä osoittautui turhaksi, mikä oli ykkösjuttu jne.

  • Pinnasänky on ollut tärkeä. Ensin vauva nukkui riippukehdossa, mutta nyt on nukkunut pinnasängyssään. Ihan ensin meinasi kyllä nukkua vain mun vieressä, mutta nyt kaipaan unta ja vapautta, joten nostan aina vauvan omaan sänkyynsä illalla kun on nukahtanut ja syöttöjen jälkeen. Pinnasängyn ostin muistaakseni 30 vai 40eurolla. Käytettynä ostin ja käyttöön tuli meilläkin :-) 
  • Hoitopöytä, tätä ei tullut koskaan hommattua, meillä on pieni kodinhoitohuone jonka pöytätasot ovat olleet hoitopöytänä, hoitoalusta on tullut tärkeäksi kun pehmittää ja hoitopöytää noin muuten käytetään aivan hirveästi. Kaikki vaipanvaihdot ja pukemiset suunnilleen käy hoitopöydällä, muut hoitotoimenpiteet ja kylvetykset hoidetaan tason päällä sekä mikä tärkein asia : pojan kanssa seurustelu. Hoitopöydällä jutustellaan ja naureskellaan, hoitopöydällä on leluja joilla vähän leikitään, harjoitellaan tällä hetkellä esim leluun tarttumista ja sitä tulee hoitopöydällä myös treenattua ja kaikki hoitovälineet ja tarvikkeet ovat omilla paikoillaan käden ulottuvilla ja Huiman vaatekaappi hoitotason yläpuoleisessa kaapissa etc. että tarpeeseen on tullut :) Hoitopöytään meni siis 6 e, pehmeän hoitoalustan verran jonka ostin kirpputorilta, ei tullut tämä kalliiksi siis . 
  • Leikkimatto. Kovassa käytössä. Siellä jumppaillaan ja leikitään monta kertaa päivässä ja monta aikaa päivästä. Leikkimatto on play gro clip clop merkkinen värikäs "babylandia" ja poika viihtyy mainiosti. Kuva on aika tuore ja kuvassa leikkimatolla muutakin krääsää. Tarpeeseen tuli tämäkin hankinta. Oikea hinta 80e paikkeilla, maksoin 40e. Tuntuu että rahoille on tullut vastiketta eikä harmita et ne olisivat menneet turhuuteen.

  • Imetystyyny. Loistava keksintö kertakaikkiaan.. ! Sain omani ilmaiseksi, se on ikivanha siskoni oli sen jostain saanut ja antoi minulle, miehen äiti teki siihen vain uuden kankaan. Jos koskaan meille tulee lisää lapsia, panostan jo raskausaikana johonkin uuteen hyvään ja vaikka sitten kalliiseenkin tyynyyn. Jos tuo ikivanha elämää nähnyt tyyny on ollut näin korvaamaton, ei varmasti mene tulevaisuudessa rahat hukkaan kun panostaa uuteen imetystyynyyn. Tullut siis todella tarpeeseen. Ja tosiaan 0€ meni! 
  • Turvakaukalo ja telakka, tarpeeseen tulivat kun autolla paljon matkustetaan. En kadu myöskään että panostin uusiin käyttämättömiin, tiedämpähän ainakin varmasti että turvakaukalo on kolaroimaton,homeeton ja siis turvallinen vauvalle :) 
  • BabySitteri. On tullut käytettyä. Ensin oli kallis yli 130e maksava chicco sitteri joka tärisi ja pimputteli ja oli linnunlaulua ja sirkutusta ym.. Kun vauva täytti 8vko minä jo myin sen pois kun ei tuo siinä viihtynyt. Alkuun kyllä viihtyi ja tärinä oikeasti helpotti pikkuHuiman masukipuja. Sain 100e siitä  myydessäni joten olen tyytyväinen eikä jäänyt haittaamaan vaikka käyttöikä olikin meidän perheessä lyhyt.. Sen jälkeen käytössä on ollut ihan tavallinen ja ilmainen musta viki merkkinen sitteri jossa ei ole mitään ylimääräistä eikä "hienouksia" poika viihtyy välillä hyvin ja välillä jopa nukahtaa siihen pienille päiväunille. 
Muita tärkeitä vauvantarvikkeita olivat myös hmmm. tuttipullot,vaikka meillä rintaruokinnalla mennäänkin (mulle tärkeä oli myös rintapumppu,maidonkerääjät)  myös nenänniistäjä, kynsien hoitosetti, hiusharjat ja kylpyamnme/kylpypyyhe ovat tulleet tarpeeseen. Muita tarpeeseen tulleita hankintoja: suolaliuostipat, nestemäinen panadol -vauvan särkylääke, kylpyöljy, sinkkivoide, vauvan talkki ja muut tälläset. Kaikkia näitä on tullut käytettyä! 

Muuta en tähän hätään kello 1 yöllä keksi. Mutta varmaan on paljon muutakin erityisen tärkeää, aivan toki. Vaunut. Ostin 350eurolla käytetyt maastovaunut merkkiä crescent ja vaunuteltu on hurjan paljon. Poika viihtyy vaunuissa aivan hyvin ja nukkuukin välillä pitkiä päikkäreitä pihalla. Vaunut itsessään ovat meidän perheessä todella tärkeät mutta jos joskus hankitaan lisää lapsia ostan uudet vaunut, jotain muuta merkkiä, en erityisesti kuitenkaan ole tykästynyt vaunuihimme, ulkomuodolta ne ovat olleet in mutta jonkin verran raskaat on että joskus ehkä hommaan sitten vähän sirommat vaunut meille joiden kanssa mukavempi liikkua. Täällä maalla nuo ovat kyllä olleet hyvät, esim pari päivää sitten oikaistiin kotiin iltakävelyltä puidun viljapellon -sänkipellon siis kautta ja hyvin kulkivat :D Miinusta tulee jotenkin hirveän pienestä vaunukopasta ja muuten rohjakkeesta ulkomuodosta. Vaunut renkaineen on isot, raskaat ja niistä on selvinnyt asioita joista en pidä. Muutenhan ne on kyllä palvelleet melko hyvin meitä.

Lisäys:


  • Hoitolaukku. Yksi parhaista ostoksistani raskausaikana! :D Halusin panostaa hyvään hoitolaukkuun ja mietin loppumetreille asti vaihtoehtoja ja sitä, olenko valmis laittamaan yhteen kassiin noin 100euroa. Lähipiirissäni tehdyn gallupin jälkeen tajusin että hoitolaukut ovat varmaan yliarvostettuja, kenelläkään ei ollut kunnon hoitolaukkuja, vain kaikenmoisia erilaisia laukkuja ja pussukoita missä he vauvojensa tavaroita kuljettivat jos tuli tarve. Noh, minä pidin pintani ja lopulta ostin 100euron maksavan bababing deluxe merkkisen hoitolaukun. Olen todennut tämän ostoksen olleen joka pennin arvoinen. Se on tilava, siellä on paljon taskuja, kaikki löytyy. Tuli kokeiltua pitää lämmitetty maitopullo ja pysyi termotaskussa hyvin, 2 tunnin jälkeen reissun päällä poika sai vielä täysin lämmintä maitoa napaansa. Tissitkin on mutta aivan kokeilumielessäkin tahdoin testata pitääkö termos puoli lämpösenä maitoa niinkuin lupaa.Tampereen reissussa hoitolaukku ja mukana oleva hoitoalusta olivat kovassa käytössä. Minun isän tai äidin luona eikä vierailupaikoissa ollut hoitopöytiä tai muita, mutta ei haitannut koska hoitopöytä kulki aina mukana kun laukku oli matkassa. Vaipanvaihdot ja hoitotoimet sujuivat kätevästi näin. Myös esim junassa kun vaippa piti vaihtaa, vähän ällöksyin ja vierastin junan hoitopöytää ja vauvan laittamista siihen mutta hoitoalusta hoitolaukusta junan hoitoalustalle niin oli mukavempi hoitaa vaipanvaihto junassa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti