torstai 23. kesäkuuta 2016

31+0 eli tänään alkaa 32.raskausviikko :)

32. raskausviikosta puhutaan, kun raskaus on kestänyt 31 viikosta ja 0 päivästä 31 viikkoon ja 6 päivään (31+0 – 31+6).
Sikiön paino: 1750 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 27,5 cm
Koko pituus: 37 cm

Vau.fi sivuilta kopioitu tuo ylempi. Kyseisellä sivustolla kerrotaan myös jotta vauvalla nyt usein hikka kun harjoittelee hengitystä varten. Mä en vielä ole tuntenut meidän vauvan hikkaa. Muistelen et Huima hikkaili paljon ja usein, se oli ihanaa ja hassua. Tämän pikkuisen hikkailuja odotellessa :)

Supistuksia tulee nyt ahkeraan, masua jomottaa niinkuin kuukautiset alkaisivat. Kohdunsuun tilannetta ei kuitenkaan ole tarkistettu. Supistukset on kuitenkin pääasiassa kivuttomia etten yhtään pelkää että synnytys olisi lähellä tai muuta, pitäisi mun mielestä kuitenkin ehkä tarkistaa alakerran tila onko nämä saaneet jotain akaan, välillä ovat meinaan kyllä kipeita alavatsasta, ja selästä.

Muutoin olo on hyvä. Jonkin verran liitoskipuja ja jotakin muita alakerran ja persuksen jomotuksia :D mutta  täässä vielä pärjää. Iltaisin on aktiivisen päivän jälkeen todella tuskaista, en meinaa päästä ilman apua sohvaltakaan ylös sattuu niin lujaa. Mutta vielä teen töitä vähän kuitenkin. Oikea äitiyslomapäivä vasta 21.7. mutta ajattelin että tuossa heinäkuun ekan viikon jälkeen lopettaisin viimeistään töitä, onneksi työni on yrittäjämäistä ja saan itse päättää omien vointien mukaan koska lopettelen ei tarvii kärsivstellä aamusta iltaan töissä taikka hakea saikkua tms. Nyt tulevalla juhannusviikolla on niin paljon töitä tiedossa että ens viikon keskiviikkona oon varmasti aika kuollut kun tästä rupeamasta selviän. Koitan kuitenkin parhaani yrittää. Eläinten parissa työ on pelkästään ruumiillista ja liikunnallista pitkälti joten 4-7 tuntiakin väsyttää tämän mamman aika huolellisesti. Tai lähinnä kipeyttää. Vaikka väsymyskin on kyllä niin lujaa lisääntynyt, viime neuvolassa kuitenkin hemoglobiini oli 126 joten ei pitäisi senkään tehdä väsymystä. Tämä on kyllä tosi raskasta kun on niin väsynyt pienestäkin puurtamisesta.

Kävin pari päivää sitten synnytyspelkopoliklinikalla ekaa kertaa ja kirjoitan siitä oman tarinansa seuraavaksi. Sain uuden ajan synnytyspelkopolille ja saman päivän synnytystapa-arvioon, ne ovat sit 2.8. joten sitä odotellessa. Tosi pitkästi vielä..!

Kirjoittelen myös vähän tarvikehankinnoista. Jos viikonloppuna kerkeäisin jossain välissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti